Terveellinen ja herkullinen banaanileipä

Annoksen koko: 1 pieni leipävuoka


Banaanileipä on erinomainen vaihtoehto hieman terveellisemmäksi herkuksi, joka toimii niin juhlapöydässä, välipalana kuin jälkiruokana. Tämä herkku sopii erinomaisesti myös kolesterolin kanssa kamppaileville, sillä kyseessä on paljon terveellisempi herkku, jonka sekaan voi piilottaa myös päiväannoksen Glucavenaa! Glucavena tuo banaanileipään rakennetta ja makua sekä parantaa banaanileivän ravintoarvoja entisestään.

Aineosat:

  • 4-5 kypsää banaania
  • 1 dl rypsiöljyä

  • 0,5 dl vaahterasiirappia

  • 3,5 dl vehnäjauhoja (voit myös korvata esimerkiksi gluteenittomalla kaurajauholla),

  • 1 annos (25 g) Glucavenaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl kardemummaa

  • 0,5 dl pekaanipähkinämurua (voi jättää myös pois)

  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna (esim. Brunberg vegaaninen tumma suklaa)

  • Voiteluun margariini (esim. Flora Plant Butter)

Valmistaminen:

  1. Lämmitä uuni 175 asteiseksi
  2. Muussaa banaanit
  3. Lisää öljy, siirappi, leivinjauhe, kaikki mausteet ja kaikki sattumat
  4. Sekoita
  5. Lisää hiljalleen jauhoja ja Glucavena samalla sekoittaen
  6. Voitele vuoka margariinilla ja kaada seos vuokaan
  7. Ripottele päälle suklaa- ja pähkinämuruja
  8. Paista leipää noin 50 minuuttia uunin keskitasolla
  9. Anna hieman jäähtyä ja kippaa varovasti tarjoiluastialle

Muussaa banaaanit kulhossa. Lisää taikinaan sattumia, kuten pekaanipähkinöitä ja tummaa suklaata. 

Kun olet muussannut banaanit, lisää kaikki muut ainekset sekaan. Lisää jauhot ja Glucavena samalla sekoittaen.


Kaada valmis taikina leipävuokaan. Ripottele vielä lopuksi päälle lisää sattumia koristeeksi ja laita leipä uuniin.

Takaisin blogiin